Baka Slišković: Nemanji sam rekao kako da puca

Oba trenera zadovoljna suđenjem i izvedbama svojih timova

Baka Slišković: Nemanji sam rekao kako da puca

Poslije utakmice između Zrinjskog i Mladosti u kojoj su Plemići slavili golom Bilbije iz slobodnog udarca, na redovitu press konferenciju došli su treneri Blaž Slišković i Adnan Zildžović.  

Prvi se novinarima obratio trener gostiju Adnan Zildžović:

"Čestittke Zrinjskom i kolegi Sliškoviću na zasluženoj pobjedi. Pokušali smo parirati i dobro to radili do 80-te minute. Htio bih pohvaliti i suđenje, bilo je zaista sjajno. Napravili smo bespotrebnu glupost poslije koje se nismo uspjeli obraniti. Odlučila je kvaliteta Zrinjskog. Inače, ritam je ubitačan, moja ekipa je mlada i neiskusna. Nisam radio pripreme s njima od početka, imali smo malo i peha ali glavno mi je da se nismo osramotili, momcima ništa ne zamjeram, trebamo se okrenuti budućim utakmicama".

Blaž Slišković također nije dužio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nastojat ću biti kratak. Zahvaljujem kolegi na čestitkama i svi komplimenti za zalaganje njegovoj ekipi. Željeli su igrati, nisu napamet nabijali loptu već su željeli igrati i ja im čestitam. Mi smo ipak bili kvalitetniji i vršili pritisak do postignutog kola. Konstantno smo pravili prilike i poluprilike. Nakon gola smo se opustili i dozvolili njima da naprave pritisak. Sve u svemu, utakmica bez grubog starta a završila s nekoliko ozlijeđenih. Znali smo da se radi o ekipi koja ima kvalitet i nismo ih podcijenili, a za bodove smo se dobro namučili".

"Malo da se pohvalim, Nemanji sam rekao da stavi naša dva igrača u živi zid i da puca po zemlji. Poslušao me i ispalo je sjajno, a može biti da je on i sam tako htio. O njegovoj kvaliteti je suvišno govoriti ali pohvalio bih sve svoje igrače". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti