Baka Slišković završio u bolnici!

Legendarni stručnjak

Baka Slišković završio u bolnici!

A. Čaušević

Legendarni bh. stručnjak Blaž Slišković hospitalizovan je u mostarskoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici. 

Slišković je zavšio u bolnici zbog problema s krvnim žimala nakon čega mu je urađena endovaskularna intervencija.

Bivši trener bh. premijer ligaša Željezničara, Zrinjskog i Širokog Brijega se osjeća dobro i to je ono što je najvažnije.

Popularni Baka je tokom proljetnog dijela prošle sezone na nekoliko mečeva bio trener sarajevskih Plavih, ali je zbog privatnih razlog napustio ekipu s Grbavice.

Mostarac je trenersku karijeru počeo u Brotnju i kasnije Posušju, a prvi ozbiljniji angažman imao je na klupi Bosne i Hercegovine koju je predvodio od 2002. do 2006. godine. Bakina generacija ostala je upamćena po tome što ih je jedan gol dijelio od plasmana na EP u Portugalu.

Ovaj 61-godišnjak je trenirao i Hajduk dok je bio bh. selektor, a samo i danas nejasna odluka čelnika kluba odvojila ga je od titule sa Bilim. U Premijer ligu prvi put je stigao u avgustu 2005. godine kada je preuzeo Zrinjski. Na klupi se zadržao dvije sezone i potom je otišao u albansku Tiranu.

Kasnije je u Rumuniji trenirao Albu Iluiju, a 2011. godine vratio se u BiH i preuzeo je Široki Brijeg. Na Pecari se zadržao svega nekoliko mjeseci i ponovo je otišao u inostranstvo.

Baka je prvo radio u dalekoj Saudijskoj Arabiji gdje je trenirao Al-Ansar, a potom je u Kini trenirao QD Jonoon. Na ljeto 2015. godine ponovo preuzima Široki Brijeg, ali ponovo je tu bio svega nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon avanture na Pecari Slišković je u dva navrata trenirao Zrinjski s kojim je osvojio dvije titule Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvu titulu osvojio je u sezoni 2017/18. i sezonu kasnije uspio je s Plemićima da odbrani ovaj trofej.

Zrinjski je napustio u junu 2019. godine i odlučio se za odlazak u daleki Hong Kong. Tamo je trenirao Kitchee, ali se nije zadržao koliko je planirao jer je pandemija koronavirusa pokvarila njegove planove. Posljednji angažman je imao u Željezničaru. 

Top Komentari

Mackintosh
Covjek bolestan, a smecari koji podrzavaju propalu vijetnamsku bankrot-torpedu ga danima prozivali i vrijedjali zasto se ne pojavljuje u javnosti. Go*na ostaju go*na
7 11
arbajram
zao mi ga je kao covjeka, ali kao trener je obicna prevara
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi