Baka Slišković: Treniramo po noći
Novi izazov u trenerskoj karijeri

Zbog visokih temperatura, ramazana

Baka Slišković: Treniramo po noći

M. Maksimović

Blaž - Baka Slišković se polako navikava na život u novoj sredini. Do sada je radio u Rumuniji, Albaniji, međutim Saudijska Arabija je njegov najveći izazov do sada.Baka u sezonu ulazi kao trener novog prvoligaša Al-Ansara.

Ekipa je sa priprema startala još tamo 30. juna, a liga starta tek 9. septembra, što znači da pripreme traju nekih 70 dana. Trenutačno u Saudijskoj Arabiji vladaju nesnosne vrućine, ekipa je prisiljena trenirati samo u večernjim satima iako je i tada oko 40 stepeni.

''Pripreme su upravo zbog te klime bazirane na jedan sasvim drugačiji način.Trenutačno treniramo samo jednom i to u kasnim noćnim satima. Sada je ramazan, igrači poste, tako da treniramo tamo negdje iza 23 sada, nama je to čudno, ali ovdje je to normalno.

U fudbalu u Saudijskoj Arabiji, Baka kaže:

''Puno se ulaže, najviše dolaze treneri sa strane, jer igrači taktički nisu potkovani.Uslovi su sjajni, mediji prate fudbal.Međutim, kao i svugdje i ovdje imate bogate klubove, one koji su tu negdje osrednji, ali i one koji imaju manje novca. Upravo u tu posljednju grupu spada Al-Ansar, ali nisan nezadovoljan. Do sada sam uglavnom radio u našim klubovima i u Evropi, a ovo je jedno novo iskustvo za mene. Ovo tržište je jako zanimljivo, tu rade jedan Thomas Doll, Michel Preud'homme, tu su Dalić, Ivanković, ima trenera iz Argentine, Italije. Strani treneri i igrači u Saudijskoj Arabiji mogu jako dobro zaraditi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije