Baka Slišković u Unirei
Baka Slišković ponovo zaposlen

Bivši selektor našao posao

Baka Slišković u Unirei

Bivši selektor reprezentacije BiH, Blaž Slišković novi je trener rumunjskog prvoligaša Unirea Alba Iulia. Nije riječ o rumunjskom prvaku iz Urzicenija, nego o istoimenom klubu koji se žestoko bori za opstanak u prvoj ligi.

Baka dugo vremena nije vodio ni jedan klub, a od danas je opet zaposlen trener. Dogovor s Rumunjima postignut je jučer, a već danas je Baka otišao u Rumuniju i preuzeo klupu ekipe koja ima male šanse da sačuva prvoligaški status.

Ipak, i pored toga što je Slišković našao novi posao, u susjednoj Hrvatskoj velika prašina se digla oko Bakine tužbe protiv bivšeg predsjednika Hajduka, Branka Grgića i Igora Štimca, jer su ga izigrali prije nekoliko godina kada je Baka s Hajdukom osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Baka je pokušao nagodbom da riješi problem s Grgićem, ali kako je bivši boss splitskog kluba ostao gluh na pozive našeg trenera, Baka Slišković je odlučio stvari riješiti sudskim putem i pokušati naplatiti 270.000 eura.

“Nisam se želio s Hajdukom povlačiti po sudu. Mogao sam klub tužiti odmah nakon otkaza u travnju 2005. godine, ali nadao sam se da će ispuniti obećanje. Izigrali su me pa sam 2008. sve dao na sud”, rekao je Slišković za Sportske novosti.

Slišković je samo jedan od mnogih trenera Hajduka, koji su dobili otkaz u eri bivšeg predsjednika,  Branka Grgića. Baka je pun gorčine za Sportske novosti ispričao kako su ga prevarili Grgić I Štimac.

“Vjerovao sam u džentlmenski dogovor. Nisu mi izgledali naivni kad su me zvali u Hajduk. Bili su očajni jer su me u Štimčevoj vili kod Neuma tri sata molili da budem trener Hajduka. Rekli su mi: Ne možemo se vratiti u Split bez tvog pristanka! Trebao sam im da utišam nezadovoljne navijače koji su tražili njihove ostavke, a mene su obožavali”.

Kao glavni problem Sliškovića, Grgić i Štimac su naveli neposjedovanje trenerske licence, iako je Slišković u to vrijeme bio selector naše reprezentacije.

“Kažu da je to bila nevažeća trenerska licenca, iako sam već dvije godine bio izbornik reprezentacije BiH. Uefa je priznavala moju licencu, a Hajduk nije. Zbog toga nisu u HNS-u ovjerili moj ugovor. Potpisao sam ugovor, ali ga otad više nikad nisam vidio. Svih pet primjeraka uzeo je Fiorentini i rekao mi da će riješiti daljnju proceduru. Nisam ih ja zavlačio. Želio sam ostati u Hajduku tri godine, a oni su me smijenili nakon šest mjeseci, iako sam Hajduk doveo do prve pozicije. Dolazio sam u Split na razgovore desetak puta. Ogorčen sam na Grgića jer me je cijelo vrijeme zavlačio. Poslao sam ponudu za nagodbu, ali nisam dobio odgovor. Sad idem do kraja”, rekao je na kraju razgovora za Sportske, bivši selektor BiH, Blaž Slišković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.