Gdje će Brajlović? Na stolu ima tri opcije, u velikoj je dilemi za iznenađujući transfer

Završio angažman u Slogi

Gdje će Brajlović? Na stolu ima tri opcije, u velikoj je dilemi za iznenađujući transfer · Saznajemo

A. Čaušević

Bakir Brajlović, jedan od boljih mladih golmana u Premijer ligi, slobodan je u izboru novog kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Slogom Meridian te se nalazi u velikoj dilemi gdje nastaviti karijeru.

Brajlović je drugi dio sezone započeo kao jedinica Sloge, a nakon što je nastupio u prvih pet mečeva povrijedio se i nije branio do kraja prvenstva.

Sada je bivši omladinac Željezničara pred jednom od važnijih odluka za svoju karijeru, a kako SportSport.ba saznaje na stolu ima nekoliko opcija.

Mladi Sarajlija je u prilici da bira između dalekog sjevera i jugoistoka Evrope te ostanka u Premijer ligi gdje ga želi nekoliko klubova.

Ovaj 20-godišnjak će i u sezoni 2023/24 biti u grupi igrača "zaštićenog godišta" što mu je svakako plus te idealna prilika da ostankom u Premijer ligi stekne neophodno iskustvo.

Brajlovića žele i u Finskoj. Na stolu je ponuda od ekipe Ilves Tampere koja je trenutno petoplasirana u finskom prvenstvu nakon devet odigranih mečeva.

Oglasi

Kako SportSport.ba saznaje jedna od opcija je i odlazak u drugu ligu Turske, dok je u igri i klub sa Kosova pod imenom Malisheva koja je sezonu završila na šestom mjestu.

Inače, Brajlović je u Slogu stigao zimus, nakon što je prethodno vrlo dobro branio za Tuzla City, a posebno se istakao u branjenju penala.

"Dok sam bio u mlađim selekcijama saigači su mi govorili da sam specijalista za penale. Ne sjećam se nekog turnira ili utakmice da sam izgubio na penale", kazao je ovaj golman u jednom od ranijih intervjua za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok je bio član Tuzlaka dobio je i poziv u U21 reprezentaciju BiH. Bilo je to u septembru prošle godine. Poziv mu je uputio selektor Igor Janković, ali mu nije dao šansu da brani.

Inače, Brajlović koji je inače strastveni šahista, je izdanak omladinske škole FK Željezničar, ali na Grbavici nikada nije dobio pravu šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi