"Tim je iznad pojedinca"

Bakir Šerbo o derbiju i Ivanu Lendriću

"Tim je iznad pojedinca"

E. Škorić

Željezničar je imao želju da dođe danas do pobjede nad Sarajevom i uključi se dodatno u utrku za titulu, ali domaći tim nije uspio da slavi.

Meč koji je bio jako loš završen je bez pogodaka, a na press konferenciji je umjesto suspendovanog Amara Osima govorio njegov pomoćnik Bakir Šerbo.

"Tvrda utakmica, što je bilo i očekivano. Prvo poluvrijeme imali smo konkretnije prilike koje nismo iskoristili. Što se tiče samog uloga, igrate protiv šampiona i sigurno jedne od najboljih ekipa u BiH. Bez obzira koliko su nam trebala ta tri boda, nismo mogli izaći na teren i srljati. Čekali smo svoju priliku, ali nismo uspjeli zabiti. Kako je vrijeme odmicalo, sve je bilo teže igrati. Imali smo i jednu priliku iz prekida u nastavku", rekao je Šerbo, pa je nastavio:

"Da je pao neki rani gol, to bi bilo sve drugačije. Bilo je teško očekivati neki gol. Sarajevu je ovo odgovaralo, nama nije, pokušavali smo dati gol, ali jednostavno nije išlo. Još je 39 bodova u igri, ima tu još puno da se igra. Sve je moguće, dok god postoji šansa, borit ćemo se za titulu. Treba voditi računa i ovim ekipama koje su nam se primakle. Ako ništa, mislim da možemo zadržati to drugo mjesto".

Ivan Lendrić zbog nesuglasica sa stručnim štabom danas nije konkurisao za derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U svakoj ekipi tim je iznad pojedinca. Lendrić je napravio mali ispad koji ga je koštao današnje utakmice", dodao je Šerbo.

Željezničar u narednom kolu gostuje ekipi Tuzle City na Tušnju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tarik_Hakalo
Ako cemo najrealnije Njanjajvo nema pojma. Pratim forum SportSport.ba i mogu samo reci, da su vam puna usta Veleza međutim vaše Njanjajvo je još jednom dokazalo zašto se nece nikad plasirat na EL...jednostavno nemate kvalitet.
6 20
hzsg
Samo kako je Peljto sudijo u korist štrumfeta, stvarno mi nije jasno. Toliko faulova oko šesnaesterca koji nisu postojali je svirao za željanu, nebi li se ugrozio gol ŠAMPIONA jer je to bio jednini način da ovi amateri sa Grbavice nešto urade . Pristrasnost kod podjele žutih - SMJEŠNA. E moj Peljto....?
10 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi