Balakov potvrdio da napušta Hajduk

Odlazi u Njemačku

Balakov potvrdio da napušta Hajduk

Edmir Škorić

Dosadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov službeno je potvrdio rano jutros da napušta splitsku momčad te da je s Kaiserslauternom potpisao ugovor o prelasku u tu njemačku momčad.

"Dogovor o mojem prelasku u Kaiserslautern odvijao se brzo a sa Hajdukom sam sporazumno raskinuo ugovor", izjavio je Balakov na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj oko tri sata poslije ponoći na Poljudu.

Balakov je ugovor s Hajdukom potpisao u svibnju 2011. na dvije plus jednu godinu, a to je značilo da je bio zamišljen njegov ostanak u Hajduku i treću godinu ukoliko u drugoj godini na trenerskoj klupi s Hajdukom osvoji prvenstvo Hrvatske.

Balakov je kazao da je igrače Hajduka o svojem odlasku izvjestio nakon sinoćnje prvenstvene utakmice na Kantridi protiv Rijeke u kojoj je Hajduk pobjedio rezultatom 3:0.

"Meni je žao zbog odlaska a jednako tako je bilo žao i Hajdukovim igračima koji su bili korektni i razišli smo se pametno i lijepo", rekao je Balakov.

Za Split je Balakov rekao da je "pozitivno lud" grad a i Hajduk je, kazao je "pozitivno lud što nije slučaj sa svakim klubom".

"Hajduk ostavljam dobro pripremljen, momčad ima hijerarhiju i potencijala ali treba s njom imati strpljenja jer je u ekipi dosta mladih igrača", rekao je Balakov.

Upitan što ga je motiviralo da preuzme momčad Kaiserslauterna, koja trenutno zauzima posljednje mjesto u Bundesligi, Balakov je kazao kako u nogometu ne postoje jamstva ali treba dobro raditi i imati vjeru u uspjeh.

"Kaiserslautern je u teškoj situaciji ali dat ću sve od sebe da momčad ostane u prvoj njemačkoj ligi", istaknuo je Balakov.

Izvjestio je kako će već u četvrtak otići u Kaiserslautern preuzeti svoju novu momčad.

U Hajduku još nije odlučeno tko će naslijediti Balakova na trenerskoj dužnosti. Neslužbeno se kao izglednog kandidata za tu dužnost spominje bivšega igrača Hajduka Mišu Krstičevića.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.