Balde ne igra za Senegal, ali razlog je toliko bizaran da bi čovjek pomislio da su ga izmislili
Keita Balde je prije Senegala nosio dres Katalonije, ali iz bizarnog razloga neće nastupati u narednom meču

Propušta naredni meč, kriv Inter ili?

Balde ne igra za Senegal, ali razlog je toliko bizaran da bi čovjek pomislio da su ga izmislili

Edmir Škorić

Krilni napadač Intera Keita Balde propustit će susret protiv Ekvatorijalne Gvineje zbog jednog bizarnog razloga.

Senegalski nogomenti savez je, naime, adresu umjesto na Inter, poslao na drugu email adresu.

Administracija Saveza je uputila poziv na staru mail adresu Intera, a kada su kasnije otkrili problem, iz Intera su odbili da puste Baldea na okupljanje reprezentaacije, što je izazvalo i reakciju Abdoulayea Sowa, potpredsjednika Senegalskog nogomentog saveza.

"Poslali smo Baldeu poziv, ali smo ga poslali na adresu koju Inter više ne korisit. Promijenili su adresu. Klub ne želi naknadno da ga pusti, ne žele da postignemo neki kompromis", kazao je Sow.

Zanimljivo da je Keita prije Senegala igrao i za reprezentacju Katalonije, koja ima pravo samo na prijateljske susrete i one koji nisu priznati od strane FIFA-e i UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi