Bale i kompanija potopili Kinu

Vels slavio u prijateljskom meču 6:0

Bale i kompanija potopili Kinu

Reprezentacija Velsa porazila je danas Kinu u prijateljskom meču u Nanningu sa visokih 6:0.

Iako Kinezi mnogo ulažu u fudbal posljednjjih godina, još uvijek se ne vidi bitan pomak, a dokaz da moraju još mnogo raditi je današnja utakmica protiv Velsa koji je po kvalitetu otprilike prosječna evropska reprezentacija i neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

Današnji susret bio je i debi za Ryana Giggsa na klupi Velsa, a gosti su poveli već u 2. minuti kada je strijelac gola bio Gareth Bale. Već sredinom prvog poluvremena zvijezda Real Madrida postigla je i drugi gol kojim je povećana prednost njegovog tima.

U nastavku provg dijela Vokes i Wilson su postizali golove za domaće koji su imali vodstvo od 4:0 prije odlaska na odmor.

U drugom periodu meča viđena su još dva gola i to oba u mreži domaćina. Vokes je svoj drugi gol na meču postigao u 58. minuti, a Bale svoj treći četiri minute kasnije. To je bio i konačan rezultat meča.

Inače, Bale je nakon ova tri gola postao najbolji strijelac u historiji svoje reprezentacije, jer je prestigao Iana Rusha i sada ima 29 golova u nacionalnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi