Lijepo je znati da u današnje vrijeme bahatih sportista postoji neko poput Balea
Znate li koliko se putuje od Madrida do Kine? Pa, dovoljno da biste rekli "ja danas neću trenirati".

Neke stvari se ne mogu kupiti novcem

Lijepo je znati da u današnje vrijeme bahatih sportista postoji neko poput Balea

Krilni fudbaler Real Madrida Gareth Bale očito ne mari mnogo za tim što je nekada bio najskuplji fudbaler svijeta i jasno mu je da su zvijezde na nebu, a ne na zemlji. Donosimo vam jednu veoma lijepu priču koja unosi barem malo pozitivnosti u današnje vrijeme bahatih sportista. 

Kada igrate za jednu 'malu' reprezentaciju koja nema mnogo međunarodnog uspjeha i popularniji ste od kompletne države skupa, onda imate mnogo privilegija kada dođete u kamp reprezentacije.

Treneri vas čuvaju kao malo vode na dlanu jer je vaš doprinos reprezentaciji neizmjeran, a na vama je da se prilagodite toj lijepoj situaciji ili da pokažete da fudbal isključivo igrate zbog ljubavi prema sportu.

Gareth Bale je imao veoma komplikovan put da bi došao na reprezentativno okupljanje. Njegova reprezentacija se okupila u Kini, a on je iz Madrida prešao čak 12.000 kilometara kako bi došao do saigrača. Ipak, to ga nije spriječilo da samo četiri sata nakon toga odradi trening u Guangxi Sport Centru u Nanningu.

Inače, reprezentacija Velsa, koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, igrat će ove sedmice na Kina kupu, a mini takmičenje će početi u četvrtak kada od 12.35 sati igra protiv domaćina. Bit će to prilika za debi novog selektora Ryana Giggsa.

Podsjetimo, Bale je prije samo dva dana igrao u domaćoj pobjedi Real Madrida protiv Girone sa 6:3, a na tom meču je postigao i jedan pogodak i to nakon asistencije Luke Modrića u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi