Bale: La Liga nije najteža liga

Fudbaler Reala jasan

Bale: La Liga nije najteža liga

D. Rakanović

Fudbaler Real Madrida Gareth Bale vjeruje da je engleska Premier liga teža nego španska La Liga, jer se mora davati 100 posto od sebe svih 90 minuta ili ćete izgubiti. 

Kapiten reprezentacije Walesa se nedavno vratio na teren nakon povrede sigurno će pomoći Realu u trci za titulu u španskoj La Ligi

Bale je igrao u obje lige, a u kraljevski klub je došao iz Tottenhema 2013. godine za tada rekordnu cijenu transfera. Za londonski klub je nastupao pet godina. 

Imajući iskustvo igranja u oba takmičenja, Bale nema sumnje koji je teži test.

"Na svakoj utakmici Premier lige morate dati sve od sebe tokom cijelih 90 minuta, ali ćete izgubiti. U Španiji nakon poluvremena možete biti u prednosti protiv ekipa sa začelja tabele i u drugom poluvremenu stati na loptu, odnosno maknuti nogu sa gasa. Možete odmarati igrače i praviti izmjene u igri. Ako bi se u Engleskoj trudili samo 45 minuta ne bi pobijedili utakmicu", rekao je Bale i dodao: 

"I ono što je očito, zimska pauza je duga. U Engleskoj ćete igrati četiri ili pet utakmica, a mi ne igramo nijednu. 

Ne dobijete mnogo slobodnih dana, i to sigurno ostavlja posljedice dugo nakon toga. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uprkos povredi, Bale je uživao u zimskoj pauzi tokom božićnog perioda, što on osjeća kao značajnom prednošću nad svojim protivnicima na Otoku.

"Stvarno je lijepo pobjeći i odmoriti se, kako psihički, tako i fizički. Španski timovi definitivno imaju tu prednost u odnosu na engleske.", poručio je Bale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi