Balić: Samo su bodovi bitni

Uoči duela Hrvatske i Srbije

Balić: Samo su bodovi bitni

Adnan Beganović

U okviru 4. kola grupe C Svjetskog rukometnog prvenstva večeras će snage odmjeriti Hrvatska i Srbija.

Naši istočni susjedi nakon poraza od Danske u duelu sa Hrvatskom moraju tražiti pobjedu, dok s druge strane Balić i društvo igrat će prvu veliku utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

"Osjeća se mali pritisak. Lagao bih kada bih rekao da se ne osjeća, no opet, šta uopšte znači pritisak? Osjeća se malo drugačiji naboj, neko rivalstvo. Ma to je nebitna stvar. Barem ja tako mislim. Ovdje se radi o želji za pobjedom, bodovima i ni o čemu drugom. Postoje obične i one malo posebnije utakmice, ova je u skupini tih posebnih. No uvijek se igra samo za bodove", rekao je Balić za Sportske novosti.

"S Danskom je Srbija odigralo dobro 50 minuta. Mislim da se radi o odličnoj momčadi, dobro izbalansiranoj. Srbija ima najveći broj igrača koji mogu bez straha potegnuti s deset metara. To u ovom trenutku nemaju baš svi. Zanima me samo poštena borba mojih saigrača, u kojoj ćemo dati svoj maksimum. Sve što donese ova utakmica, treba prihvatiti. Naravno da razmišljamo samo o pobjedi, ali nikad nisam bio za bombastične najave", dodao je Balić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.