Baljić: Galatasarayu i Izetu želim mnogo sreće

Bivša zvijezda posjetila trening Galate

Baljić: Galatasarayu i Izetu želim mnogo sreće

Nekada velika zvijezda Galatasaraya, danas trener u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Baljić posjetio je trening Galatasaraya nakon dugo vremena. 

U izjavi za Galatasaray Tv Baljić se dotakao sunarodnjaka Izeta Hajrovića čiji angažman smatra odličnim potezom svog bivšeg kluba.

„Dugo me nije bilo ovdje. Sretan sam što sam sreo mnogo starih prijatelja. Veoma mi je drago što Galatasaray nakon dugo vremena ponovo ima igrača iz Bosne i Hercegovine. Prelazak u Galatasaray odlična je prilika za Izeta koji je imao dobar početak u novom klubu,“ kazao je Baljić.

Baljić današnji tim Galatasaraya smatra izuzetno kvalitetnim i sposobnim da se nosi sa svim protivnicima. Čak ni londonski Chelsea ne vidi kao favorita u dvomeču sa svojim bivšim klubom.

„Galatasaray se sa svim protivnicima može nositi, pa tako i sa Chelseajem. Plavci su jaki, ali šanse su 50:50. Galatasarayu i Izetu želim mnogo sreće i prolazak dalje,“ zaključio je Baljić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Hajrović je o svom treneru iz reprezentacije također govorio biranim riječima.

„Znam da je za Galatasaray igrao odlično, a za Fenerbahce loše,“ kroz smijeh je kazao Hajrović, te dodao: „Baljić je bio odličan igrač, a sada je odličan trener.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.