Baljić više nije trener Karabukspora

Povukao se sa klupe turskog kluba

Baljić više nije trener Karabukspora

Bivši bh. reprezentativac Elvir Baljić podnio je ostavku na mjesto trenera Kardemir Karabukspora, kluba koji se takmiči u 2. turskoj ligi.

Baljić je Karabukspor vodio u devet utakmica, a ukupno je osvojio 12 bodova. Njegov bilans bio je po tri pobjede, remija i poraza.

"Baljić nam je tada kazao kako namjerava dati ostavku. Održali smo sastanak Upravnog odbora i odlučili da prihvatimo njemu odluku o ostavci. Zahvaljujemo mu se na trudu koji je uložio dok je vodio ekipu u devet utakmica. Želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere", rekao je Tankut, predsjednik turskog kluba.

Elvir Baljić je klupu Karabukspora napustio nakon poraza od Adanaspora rezultatom 3:0.

Podsjećamo, bivši pomoćnik Safeta Sušića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je trener Karabukspora postao u oktobru ove godine, kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim drugoligašem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.