Balkanci, gledajmo i učimo: Šveđani su nakon poraza od Njemačke ispali prava gospoda

Svaka čast na ovom tweetu

Balkanci, gledajmo i učimo: Šveđani su nakon poraza od Njemačke ispali prava gospoda

Šveđani su sinoć bili jedna od najtužnijih nacija obzirom da su imali u šaci veliku Njemačku na Svjetskom prvenstvu, ali su primili gol u petoj minuti nadoknade i na taj način su sebi stvorili problem kada je u pitanju plasman u osminu finala.

Ipak, bez obzira na to, Šveđani su pokazali kako se u normalnom i civilizovanom svijetu prihvata poraz - gospodski. Na zvaničnom Twitter profilu Švedske čak su uputili i čestitku Toniju Kroosu na sjajno izvedenom slobodnom udarcu u sudijskoj nadoknadi.

"Čestitamo, Njemačka! Slobodan udarac Kroosa je bio fantastičan. Veoma smo ponosni na naše Šveđane večeras, borili su se kao lavovi. Mexico je sljedeći".

Naravno, nešto ovako nikada ne bismo mogli vidjeti on neke balkanske reprezentacije, a to nam je posljednja pokazala Srbija čiji su mediji osuli drvlje i kamenje prema Švicarcima i njemačkom sucu nakon poraza od Švicarske 2:1.

Ipak, tu su Švđani da nam svima pokažu kako se to radi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

mico
pa srbi su jedina nacija na svjetskom koja navija na nacin na koji navija...
21 4
Gvardiola
Bio penal za Srbiju, nama poništen dzekson go...da je Tito još ziv ovo nijedan sudija ne bi uradio
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije