"Ballacku se nije moglo prići, trebao je koristit dezodorans"

Chilavert tvrdi

"Ballacku se nije moglo prići, trebao je koristit dezodorans"

Edmir Škorić

Michael Ballack je bilo sjajan nogometaš, a paragvajski legendarni golman Jose Luis Chilavert ga ipak ne pamti po najboljem.

Chilavert se prisjetio duela sa Njemačkom na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

"Niste se mogli približiti Ballacku jer je smrdio. Trebao je da koristi dezodorans. Možda je to samo bila njegova strategija, ko zna!", kazao je Chilavert.

Chilavert je odigrao 74 utakmice za Paragvaj od 1989. do 2003. godine, te je jedini golman koji je postigao hat-trick.

Radi se o jednom od najpoznatijih i najkontroverznijih Paragvajaca svih vremena, a imao je neke zanimljive izjave poput one o pritisku prije utakmice.

„Pritisak? Pa ovo je samo nogometna utakmica. Kad ne znaš kako da prehraniš djecu, to je pritisak."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

A o tome što je kao golman dao silne golove i često igrao naprijed, Chilavert je rekao:

„Oduvijek sam volio da izlazim gore, da budem dio igre. Ali kad sam 1988. došao u Zaragozu, navijači su bili prestravljeni i stalno mi vikali da se vratim na gol. Ja sam, s druge strane, bio siguran u svoje sposobnosti. Tada sam počeo i da vježbam penale i slobodne udarce.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije