Balo najavio borbu za Zlatnu loptu i savršeno opisao Ibru
Foto: EPA

Balotelli nakon dva pogotka

Balo najavio borbu za Zlatnu loptu i savršeno opisao Ibru

M. Šljivak

Italijanski napadač Mario Balotelli sinoć je debitovao za Nicu u francuskom prvenstvu.

Imao je 26-godišnji napadač debi iz snova u dresu ovog kluba, te je postigao dva gola u pobjedi nad Marseilleom od 3:2.

Balotelli je nakon meča bio veoma zadovoljan, a ponovo je istakao kako mu je cilj da osvoji Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

"Mislim da još nije kasno za mene da osvojim Zlatnu loptu. Mislim da je za dvije ili tri godine mogu osvojiti", istakao je Balotelli.

Do ove sezone prva zvijezda Ligue 1 bio je Zlatan Ibrahimović. Švedski napadač je otišao u Manchester United, a sada se u Francuskoj najviše priča o Mariju.

Italijan je savršeno opisao Zlatana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ja nisam poput Ibrahimovića. Njega možete staviti među lavove i on će ostati miran, a miran će biti i ako ga okružite dobrim ljudima. On je jednostavno takav", rekao je Balotelli.

Već u narednom kolu ovaj napadač će imati šansu za nastavak serije pogodaka, a trenutno drugoplasirana Nica ide u goste nekadašnjem prvaku Montpellieru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti