Balotelli je trebao potpisati za Flamengo i pored toga što je imao jedan čudan zahtjev
Balotelli je bio na korak od potpisa za Flamengo

Na kraju je Brescia pokvarila planove brazilskog kluba

Balotelli je trebao potpisati za Flamengo i pored toga što je imao jedan čudan zahtjev

S. Pašalić

Mario Balotelli je od juna slobodan igrač nakon što je njegov ugovor sa Marseilleom istekao.

Italijan je 2010. godine iz Intera stigao u Manchester City kao veliko pojačanje za 29.5 miliona eura, ali je nakon toga njegova karijera išla silaznom putanjom.

Igrao je Balotelli nakon toga za Milan i Liverpool, ali nije prikazivao igru kakva se od njega očekivala, a nakon toga je igrao i za Nicu.

Početkom ove godine je potpisao za Marseille na šest mjeseci, a na kraju sezone je napustio francuski klub.

Flamengo je bio jedan od klubova koji je žalio dovesti italijanskog napadača i ponudio mu je dvogodišnji ugovor uz godišnju platu od 5 miliona eura, ali Balotelli je imao jedan poseban uslov za brazilski klub.

Naime, Balotelli je tražio da njegov brat Enock potpiše sa Boavistu koja je filijala Flamenga u Seriji D, a pored toga on je tražio da njegov brat odigra najmanje 10 utakmica za ovaj klub.

26-godišnji Enock je bio u omladinskom pogonu Cityja kada je Mario igrao za prvi tim, ali nije imao previše uspješnu karijeru i igrao je neke italijanske niželigaše i klubove sa Malte.

Ipak, Flamengo je bio sprmean da prihvati ove uslove, ali je na kraju u cijelu priču uskočila Brescia i prema posljednjim informacijama uspjela sve dogovoriti sa Marijom Balotellijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi