Balotelli: Ronaldo unosi negativnu energiju u Portugal

Super Mario tvrdi

Balotelli: Ronaldo unosi negativnu energiju u Portugal

E. Škorić

Mario Balotelli smatra da je Cristiano Ronaldo savršen igrač, ali da donosi negativnu energiju u tim Portugala.

Balotelli je Goalov kolumnista za Evropsko prvenstvo u Francuskoj i danas je govorio o Cristianu Ronaldu.

"Lijepo je vidjeti Ronalda kako igra, igrač je top klase i mislim da je Ronaldo savršen sprotista Može pucati desnom, lijevom nogom i glavom. On je tip igrača kakav bih želio da postanem. Messi... ne može ga se uvrstiti na ovu listu. On je poseban", rekao je Balotelli za Goal.com, koji smatra da je Cristiano Ronaldo katkad i minus za Portugal.

"Ronaldo Portugalu donosi negativnu eneriju. Možda je on transformirao svoju energiju u stres i pritisak i to otežava reprezetnaciji. Ja kada sam igrao za Italiju, bio sam opušten i transformirao sam tu pzitivnu energiju. Igrač kojeg sam gledao u Unitedu i Realu nije isti u Portugalu. Ako transformira tu energiju u pozitivnu, onda može da postigne 10 golova na Euru".

Balotelli smatra da Messi i Ronaldo ne bi bili jednako uspješni u Španiji i Italiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Španiji se sve svodi na jednog igrača, u Italiji to nije slučaj. Zabiti 40 ili 50 golova u Italiji je teško. Messi i Ronaldo bi zabijali, ali ne kao u Španiji. Možda bi bili poput Higuaina", ističe Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi