Balotelli u centru skandala, predsjednik Nice kaže da stvari postaju nepodnošljive

Nica se žali na suđenje

Balotelli u centru skandala, predsjednik Nice kaže da stvari postaju nepodnošljive

Edmir Škorić

Italijanski povremeni reprezentativac Mario Balotelli dobio je bizaran žuti karton u nedjeljnom porazu Nice u Dijonu (3:2).

Napadač Nice imao je još jedno loše iskustvo i još jednom je s tribina stadiona slušao uvrede na račun boje svoje kože.

Balotelli je u 72. minuti, nakon jedne promašene šanse, postao meta domaćih navijača, koji su ga rasistički vrijeđali, zbog čega je Mario tražio od sudije da 'uradi nešto po tom pitanju'.

Sudija Nicolas Rainville nije imao previše razumijevanja, a od svega na kraju je Balotelli dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Igrali smo 11 protiv 12", kazao je predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere, aludirajući upravo na sudijsko ponašanje, dok je Nica najavila žalbu Francuskom nogometnom savezu. Nije sporno samo to što su Balotellija vrijeđali protivnički navijači, već i...

"Pa evo pet utakmica zaredom nas uništavaju. Nama se penali ne sviraju, drugima protiv nas bez problema. Ne želimo da šutimo, želimo da se nešto napravi po tom pitanju. Ne zaslužujemo ovakav tretman", žalio se predsjednik kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti