Balotellijev agent otkrio ime novog kluba

Mario seli u Tursku

Balotellijev agent otkrio ime novog kluba

Nekada je bio najveći talenat italijanskog i evropskog nogometa, a danas proživljava veoma teške dane karijeri i to svojom krivicom.

Mario Balotelli trebao bi uskoro postati novi član Bešiktaša, otkrio je danas njegov agent Mino Raiola što je, uz dužno poštovanje ovom slavnom turskom klubu, korak nazad u karijeri ovog napadača. 

Balotelli je, ne tako davno, važio za najtalentovanijeg napadača Evrope, a igrao je za Manchester City koji je u to vrijeme harao Engleskom. Ipak, Mariju su uvijek bile važnije stvari van terena više nego one na terenu, pa je tako izgubio i mjesto u reprezentaciji Italije, ali i u ligama petice.

Hoće li Mariju prelazak u Istanbul konačno otvoriti oči i da li će shvatiti da se van terena ne gradi karijera - teško. Teško, jer je Mario imao nekoliko desetina šansi da se opameti, ali nikada nije ni pomislio na to.

Zvijezda talentovanog napadača lagano se gasi, jer odlazak u Tursku obično označava kraj, osim ako se ne zovete Mario Gomez.

Balotelli je nekada imao razloga reći čuvenu rečenicu 'preporučujem Shakiri da dođe gledati finale Eura, da vidi šta ću raditi njenom momku Piqueu'. Danas, četiri godine poslije, isto to Evropsko prvenstvo može gledati samo preko malog ekrana i navijati da neko pokuša osramotiti Piquea u čemu on nikada nije, niti će uspjeti.

Mario je mogao biti veliki napadač, ali svojim ponašanjem van terena to nije ni zaslužio. Sretno Mario u Turskoj i pamet u glavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi