Sarajevu se u Turskoj priključilo novo pojačanje

Balta stigao

Sarajevu se u Turskoj priključilo novo pojačanje

E. Ganibegović

Ekspedicija FK Sarajevo trenutno se nalazi na pripremama u Turskoj (Antalija). Prije četiri dana ozvaničen je dolazak još jednog fudbalera, a on se danas priključio svom novom timu.

U pitanju je Ivan Borna Jelić Balta, hrvatski internacionalac koji dolazi na šestomjesečnu posudbu iz poljskog velikana, Wisle iz Krakowa.

On pokriva pozicije zadnjeg veznog i stopera, te bi tako njegov dolazak trebao predstavljati zamjenu za Andreja Đokanovića koji je otišao u Ankaragucu.

Balta je ranije u karijeri igrao za Koper, Arsenal Kijev, Varaždin, Rudeš i nekoliko njemačkih niželigaša. U Ekstraklasi je na 16 utakmica ove sezone upisao dvije asistencije.

Ranije su u Sarajevo još stigli Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović i Francis Kyeremeh.

Oglasi

Što se odlazaka tiče, na Koševu više nećemo gledati Nardina Mulahusejnovića, Mersudina Ahmetovića, Kenana Dervišagića, Vlatka Dabrova, Rijada Kobiljara i  Rashida Abubakara.

FK Sarajevo je jučer odigrao svoju prvu pripremnu utakmicu na pripremama u Antaliji i slavio je pobjedu nakon preokreta rezultatom 2:1 protiv ukrajinskoj Minaja.

Ukrajinski prvoligaš je vodio od 25. minute, no Sarajevo je u dvije brzine više ubacilo pred kraj utakmice i stiglo do preokreta i pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajan gol u 77. minuti za izjednačenje postiže Tarik Ramić, nakon čega krene totalna opsada gola Minaja.

Poništen je još jedan gol Sarajevu nakon jednog slobodnjaka, da bi nedugo zatim Kyeremeh postigao golčinu za TV špice i donio trijumf Sarajevu, prvi u Antaliji u isto toliko utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dzaba da dovedete Ronalda i Lessija kada je takozvani STRUCNI stab vjerovatno najgori na svijetu. U EVROPI SIGURNO NE POSTOJI KLUB SA GLUPLJIM PREDSJEDNIKOM I STRUCNIM STABOM!!!
3 8
Drakula
SARAJEVO JEDNO JE UMRO BI ZBOG TEBE..
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi