Ni dva poništena gola i očajan penal nisu zaustavili Sarajevo: Bordo tim srušio Ukrajince

Pripreme u Turskoj

Ni dva poništena gola i očajan penal nisu zaustavili Sarajevo: Bordo tim srušio Ukrajince

E. Ganibegović

FK Sarajevo je danas u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj slavio protiv ukrajinskog prvoligaša Minaja. Rezultat je bio 2:1 za bosanskohercegovački tim.

Već u trećoj minuti Sarajevo je stiglo do pogotka, no on je poništen. Čirjak je sjajno centrirao iz prekida, neko od igrača Sarajeva je čini se glavom mrežu pospremio u mrežu, no pogodak nije priznat.

Nakon toga je pokušao i Oliveira, a zatim kontrolu nad utakmicom preuzimaju Ukrajinci, te su imali nekoliko prilika u kratkom vremenskom intervalu.

Svoju bolju igru su Ukrajinci krunisali pogotkom. Prodor po lijevoj strani, centaršut, odbrana Sarajeva se slabo snalazi i sa nekih osam metara jedan igrač trese mrežu.

Poslije toga dva pokušaja Oliveire, a u 36. minuti dosuđen je penal za bh. tim, no nije iskorišten.

Odgovornost je preuzeo Varešanović i očajno šutirao, golman mu je odbranio udarac, a Dal ni odbijenu loptu nije uspio poslati u mrežu.

Oglasi

Na otvaranju drugog dijela igre Mustafić i Varešanović su imali neprecizne pokušaje, dok su se Ukrajinci uglavnom bazirali na kontranapade i čuvali prednost.

Najbolja prilika za Sarajevo u 68. minuti. Čini se da je Čataković sa nekih desetak metara iskosa šutirao, ali dobro brani golman Minaja.

Opis nije dostupan.

Minut nakon toga Bordo tim je tražio novi penal, no od toga nije bilo ništa, a onda su izabranici Mirze Varešanovića ubacili u dvije brzine više.

Sjajan gol u 77. minuti za izjednačenje postiže Tarik Ramić, nakon čega krene totalna opsada gola Minaja.

Poništen je još jedan gol Sarajevu nakon jednog slobodnjaka, da bi nedugo zatim Kyeremeh postigao golčinu za TV špice i donio trijumf Sarajevu, prvi u Antaliji u isto toliko utakmica. 

Prijateljska utakmica, Antalija:

FK Sarajevo - FC Minaj 2:1 

Sarajevo (početni sastav): Šahinović, Vršajević, Radović, Martinović, Čelik, Čirjak, Mustafić, Varešanović, Guliashvili, Džafić, Oliveira.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
Mirza jebbo ti dal sve ukucane i tebi i starletanu mirvicu
2 15
SonPen1946
Pucaju cirevi u dolini dugova
13 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi