Bamberg izgubio, 10 poena Wrighta

Dobar nastup Wrighta

Bamberg izgubio, 10 poena Wrighta

Midhat Šljivak

Košarkaši Bamberga poraženi su danas u 13. kolu BBL lige na gostovanju kod Ulma rezultatom 72:59 uz jako dobru partiju Zacka Wrighta.

Bamberg je odigrao jako dobro prvi i četvrti period, ali su u ostatku meča u potpunosti nestali. Nakon prvoh 10 minuta činilo se kako su na dobrom putu da dođu do pobjede, jer su imali prednost od 10 razlike 19:9. 

Ipak, u nastavku su potpuno nestali s parketa. Ulm je do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist. Na odmoru su vodili s poenom prednosti 34:33. a fantastičnom igrom u trećoj četvrtini (21:4), osiguravaju pobjedu pred ulazak u posljednju dionoci 55:37.

Uspio je Bamberg samo smanjiti prednost u posljednjoj četvrtini, ali je Ulm zasluženo slavio u ovom meču.

Zack Wright je u poraženom timu ubacio 10 poena, te je imao pet skokova i četiri asistencije, a efikasniji od njega je bio samo D'or Fischer. Trent Plaisted je kod domaćih ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti