Banegu pregazio vlastiti automobil

Bizarna nesreća Valencijinog nogometaša

Banegu pregazio vlastiti automobil

Edmir Škorić

Nogometaša Valencije Evera Banegu pregazio je, vjerovali ili ne, vlastiti automobil.

Naime, Banega je poslije jutarnjeg treninga stao na benzinsku pumpu da natoči gorivo, te je zaboravio povući ručnu kočnicu. Pretpostavlja se da je nesretni Banega pokušao zaustaviti vozilo u pokretu, ali to mu, očito, nije pošlo za rukom.

Naravno, Argentinac je izvukao deblji kraj, a zadobio je lom tibije i fibule, nakon što mu je automobil prešao preko potkoljenice. Veznjak Valencije podvrgnut je hitnoj operaciji i još uvijek nije poznato kada će se vratiti na zelene travnjake. Ova sezona je gotovo sigurno završena za njega. 

Valencia će večeras gostovati na Camp Nou stadionu kod Barcelone, a nesretni Banega nije konkurirao za susret i prije ovog incidenta, jer je imao povredu desnog koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.