Bangoura u finišu za tri boda Nantesa protiv Lorienta

Ligue 1

Bangoura u finišu za tri boda Nantesa protiv Lorienta

Edmir Škorić
Teme:

U prvom susretu nedjeljnog programa 20. kola francuske Ligue sastali su se Nantes i Lorient, a na kraju je domaćin slavio sa 1:0.

Nantes je pravo osvježenje francuske Ligue 1. Povratnik među elitu ove sezone igra odlično, te je jedan od kandidata za četvrtu poziciju i plasman u Evropu.

Kanarinci su danas, pred svojim navijačima, došli do pobjede u duelu s Lorientom, timom koji je imao dva boda manje od njih.

U 90-ak minuta igre nije bilo pogodaka, a onda je rezervista Bangoura zabio za veliko slavlje domaih. Utakmica je bila dosta izjednačena, ali sa malo konkretnih udaraca prema jednom ili drugom golu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zanimljivo da je golom Bangoure izbjegnut prvi domaći remi Nantesa, odnosno prvi gostujući Lorienta. Tradicija se nastavlja. 

Ligue 1, 20. kolo:
Nantes - Lorient 1:0 (Bangoura 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.