Banjalučanin pojačao redove Voždovca

Napustio OFK Beograd

Banjalučanin pojačao redove Voždovca

D. Vejo

Mladi i talentovani Banjalučanin Borko Duronjić od ove zime branit će boje beogradskog Voždovca.

On je prije nekoliko dana napustio redove sada mu već bivšeg kluba OFK Beograda i otisnuo se u novu sredinu. Sutra će obaviti ljekarske preglede, a već prekosutra će odraditi prvi trening sa Zmajevima.

Duronjić je rođen u banjalučkom naselju Borik. Prve fudbalske korake krenuo je u Borcu, da bi ga nakon nekoliko godina primjetili treneri mlađih kategorija Crvene zvezde gdje je i otišao na probu.

U timu iz Ljutice Bogdana zadovoljio je na poziciji napadača, pa su ga crveno-bijeli odlučili kaliti u svojim redovima. 

Ipak, karijeru je odlučio nastaviti u OFK Beogradu gdje je imao solidnu minutažu, ali je na koncu usljed manje minutaže, odlučio da pojača redove Voždovca.

Tokom jesenjeg dijela Super lige Srbije, Duronjić je upisao jedan gol, te isto toliko asistencija u 14 utakmica koliko je odigrao za plavo-bijele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi