Banjalučki Borac prvak BiH

Završnica pionirskog prvenstva u nogometu

Banjalučki Borac prvak BiH

Mladi fudbaleri banjalučkog Borca okitili su se titulom prvaka u pionirskoj konkurenciji. Oni su u finalnoj utakmici na stadionu Grbavica bili bolji od tehničkog domaćina završnice turnira sarajevskog Željezničara i slavili pobjedu od 2:1.

U utakmici za treće mjesto Radnik iz Bijeljine je bio bolji od Slavije iz Istočnog Sarajeva 3:0. Za najboljeg pionira proglašen je Aleksandar Kondić iz redova novog prvaka. Time je i zvanično okončano nogometno prvenstvo BiH.

Takmičenje u Premijer Omladinskoj ligi BiH starta 1. i 2. avgusta, a iz lige su ispali Orašje i Posušje dok su novi članovi Olimpik iz Sarajeva, Rudar iz Prijedora, Drina iz Zvornika i Radnik iz Hadžića koji je i u revanš susretu kao pobjednik Omladinske lige BiH, grupa Centar bio bolji od prvaka grupe Jug ekipe Čapljine. Nakon 3:0 u Čapljini u Hadžićima je Radnik trijumfovao sa 4:0.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.