Banvit poražen od Valencije, devet poena Bajramovića

Ključna je bila posljednja četvrtina susreta

Banvit poražen od Valencije, devet poena Bajramovića

Najzanimljiviji susret ovog kola Eurocupa odigrali su Panionios i Oostende, a na kraju je nakon produžetka slavio domaćin, 101:100.

Banvit - Valencia 70:84

 

Valencia je puno bolje otvorila susret. Prvih deset minuta gosti iz Španije riješili su u svoju korist 22:19. Nastavila je drugoplasirana ekipa ACB lige sa odličnom igrom i u nastavku, pa je na odmor otišla sa osam poena viška. 

 

U nastavku susreta Banvit je zaigrao mnogo bolje i već u trećoj četvrtini stigao do preokreta. U odlučujućih deset minuta raspao se domaćin, pa  je Valencia ovaj period dobila, 27:9 i slavila 84:70.

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Kalin Lucas sa 16 poena, dok je naš Kenan Bajramović postigao devet poena i došao do pet skokova. Kod gostiju 27 poena postigao je Justin Doellman.

 

Budivelnik - Nymburk 72:62

 

Budivelnik je bolje ušao u susret, ali gosti nisu dozvolili Kijevljanima da se odvoje u prvih deset minuta, domaćin je vodio, 18:15. U nastavku se Nymburk raspao, a Budivelnik je to znao iskoristiti, na odmor su otišli sa vodstvom, 43:24. 

 

Drugo poluvrijeme domaćin je odigrao rutinski i na kraju slavio 72:62. Najefikasniji u redovima Budivelnika bio je Delaney sa 28 poena, dok je za goste 17 postigao Radoslav Rancik.

 

Hapoel Jerusalem - Prienai 92:79

 

Hapoel je u Jerusalemu ugostio Prienai i bez većih problema došao do trijumfa. Prvih deset minuta dobili su rezultatom 25:21. U nastavku prvog poluvremena domaćin je samo povećao prednost i na odmor otišao sa plus 12. 

 

Nastavila je prednost Hapoela rasti i u drugom poluvremenu, a domaćin je u odlučujućih deset minuta ušao sa 16 poena viška. Do kraja je Hapoel zadržao prednost i slavio 92:79. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Fells sa 25 poena, dok je za goste 18 postigao Vene.

 

Lokomotiv - Donetsk 64:71

 

Lokomotiv je na svom parketu dočekao Donetsk koji ne igra u skladu sa očekivanjima ove sezone. Prvih deset minuta gosti su riješili u svoju korist rezultatom 14:12. Mnogo bolje je domaćin iz Krasnodara zaigrao u nastvku prvog poluvremena i na odmor otišao sa šest poena viška. 

 

Nije se Donetsk predao u drugom poluvremenu. Treći period riješili su u svoju korist, 18:15, a početkom posljednje četvrtine došli su i do prednosti, te na kraju slavili 71:64.

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Jimmy Baron sa 18 poena, a za goste po 12 su ubacili Fischer i Curry.

 

Panionios - Oostende 101:100

 

Panionios je na svom parketu dočekao belgijski Oostende i upisao prvu pobjedu u Evropi ove sezone. Oostende je bolje odigrao prvih deset minuta i u drugu četvrtinu ušao sa vodstvom, 26:21. Panionios je zaigrao bolje u nastavku i na odmor otišao sa samo jednim poenom zaostatka.

 

Došao je domaćin do preokreta u trećoj četvrtini, pa su u odlučujućih deset minuta ušli sa vodstvom, 65:61. Gosti su još jednom preokrenuli, ali je Panionios u neizvjesnoj završnici došao do produžetka. U dodatnih deset minuta bolje se snašao domaćin i slavio 101:100. 

 

Najefikasniji u redovima Panioniosa bio je Milbourne sa 26 poena, dok je za goste 20 ubacio Đorđević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.