Banvit prvi polufinalista doigravanja TBL-a

Bajramović i Banvit idu dalje

Banvit prvi polufinalista doigravanja TBL-a

Banvit je nakon današnje, gostujuće pobjede nad Aliagom (64:80) ostvario plasman u polufinale doigravanja TBL-a, u kojem će igrati sa pobjednikom serije u kojoj se sastaju Anadolu Efes i Pinar.  

Košarkaši Banvita su tako napravili dvokorak već na samom početku doigravanja za prvaka Turske u košarci. Interesantan bi bio mogući duel između Bajramovića u Banvitu protiv Gorana Ikonića u polufinalu. Pinar u kojem nastupa Goran Ikonić trenutno gubi sa 1:0 u seriji koju igra protiv Efesa.

 

Košarkaši Banvita nisu imali većih problema protiv tima iz Petkima. Domaćini su samo tokom prvog poluvremena stvarali određene probleme sastavu Banvita, ali je pitanje pobjednika rješeno u nastavku igre.

 

Kenan Bajramović je postigao 10 poena, a imao je i 3 ostvarena skoka. Za dva 3/4, za tri 1/1, slobodna 1/2, sve to za 20 minuta u igri na ovom susretu. Davis je dodao 19, Erdogan 16, dok je Williams upisao 11 poena.

 

U poraženom sastavu istakli su se Toolson sa 13, Sonkol sa 10 i Gorkem, koji je uz 12 poena imao i 10 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.