Barabarezov Union maršira Cvajtom, Vrančić asistent

2. Bundesliga, 10. kolo

Barabarezov Union maršira Cvajtom, Vrančić asistent

Union Berlin nastavio je sa sjajnim izdanjima. Ovboga puta su fudbalerim kluba iz glavnog grada Njemačke na svom terenu sa 3:0 savladali nemoćni Sandhausen u okviru 10. kola 2. Bundeslige.

Nakon prvih 45 minuta na semaforu je stajalo 1:0 za domaće fudbalere, a strijelac jedinog gola u prvom dijelu igre bio je Mattuschka u 25. minuti meča. U drugom poluvremenu fudbaleri Uniona, u kojem je i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez proveo tri sezone, dolaze do još dva gola. Prvo je na samom početku drugih 45 minuta, tačnije u 47. minuti, za vodstvo Uniona na 2:0 pogodio Terodde, da bi konačnih 3:0 postavio Brandy u 67. minuti uatkmice.

Nakon što je u prošlom kolu izgubio upravo od Union Berlina kod kuće, Paderborn je u ovome kolu slavio na gostovanju u Hamburgu kod St. Paulija. Ekipa Marija Vrančića, koji je u igru ušao u 34. minuti umjesto Demmea, uspjela je slaviti na gostovanju kod protivnika iz gornjeg dijela tabele sa 1:2. Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, vez na samom početku drugog dijela igre gosti su poveli, a za 0:1 nakon asistencije Vrančića pogodio je Saglik. Domaći su preko Nothea u 66. minuti uspjeli izjednačiti, da bi konačnih 1:2 svojim pogototkom postavio Wurtz u 78. minuti meča.

U posljednjem meču večerašnjeg programa popularne Cvajte Kaiserslautern je sa 0:3 slavio na gostovanju kod Arminije iz Bielefelda. U 9. minuti gosti su poveli sa 0:1 preko Occeana, na 0:2 je povisio Idrissou u posljednjoj minuti prvog poluvremena, da bi isti igrač u 79. minuti iz penala pogodio za konačnih 0:3.

2. Bundesliga, 10. kolo:
Arminia Bielefeld – Kaiserslautern 0:3 (Occean 9, Idrissou 45, 79)
St. Pauli – Paderborn 1:2 (Nothe 66 / Saglik 49, Wurtz 78)
Union Berlin – Sandhausen 3:0 (Mattuschka 25, Terodde 47, Brandy 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.