Za jednog fudbalera Sjeverne Irske meč na Grbavici će biti poseban

Kapiten će upisati 120. nastup i postat će rekorder

Za jednog fudbalera Sjeverne Irske meč na Grbavici će biti poseban

A. Beganović

Nešto više od 48 sati ostalo je do baraž susreta između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske.

Za jednog fudbalera Sjeverne Irske duel na Grbavici će biti poseban. Radi se o veznjaku Glasgow Rangersa i kapitenu Sjeverne Irske, Stevenu Davisu, koji će na Grbavici postati igrač sa najviše nastupa u nacionalnom dresu.

Davis je u duelu Lige nacija sa Norveškom odigrao svoj 119 meč u dresu Sjeverne Irske i tako je izjednačio rekord nekada sjajnog golmana Para Jenningsa.

No, na njegovu žalost 119 nastup neće pamtiti po dobrom s obzirom da je Norveška u Belfastu slavila sa ubjedljivih 5:1, ali Davis se nada da će na Grbavici nakon posljednjeg sudijskog zvižduka biti mnogo raspoloženiji.

Ovaj iskusni veznjak debitovao je za Sjevernu Irsku davne 2005. godine, a iste godine je u duelu sa Velsom postigao i svoj prvi reprezentativni pogodak.

Deset godina kasnije u kvalifikacijama za Evropko prvenstvo u Francuskoj dva puta je tresao grčku mrežu za pobjedu 3:1 čime su Sjeverni Irci osigurali svoj prvi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Top Komentari

E.Car
Čestitam na jubileju ali se iskreno nadam da ti neće biti sretan i da ćemo vas glat pobjediti.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi