Šta je obradovalo selektora Sjeverne Irske?

Pripremaju se za duel sa BiH

Šta je obradovalo selektora Sjeverne Irske?

A. Beganović

Reprezentacija Sjeverne Irske priprema se za meč sa Bosnom i Hercegovinom, a ako je suditi po pisanju tamošnjih medija, atmosfera u nacionalnom timu je na visokom nivou.

U četvrtak će na Grbavici u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo snage odmjeriti naš nacionalni tim i Sjeverna Irska.

Irci se pripremaju za ovaj meč, a selektora Iana Baraclough obradovale su dvije stvari. Prva je što je iskusni stoper, čiji je nastup bio pod znakom pitanja, Jonny Evans, u nedjelju odigrao svih 90 minuta u duelu svog Leicestera i West Hama.

"Sve je u redu s Evansom. Odigrao je 90 minuta za Leicester i nema razloga za brigu", istakao je selektor Sjeverne Irske, a zanimljivo je i to što je Baraclough zadovoljan što njegov veznjak Steven Davis za Glasgow Rangers u nedjelju nije igrao 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sretni smo što je u nedjelju odmorio za Rangerse. Očekujem da će predvoditi tim u Bosni i Hercegovini", rekao je Baraclough, a treba dodati da je Davis odigrao samo osam minuta u susretu Rangersa i Ros Countyja.

Top Komentari

Arnel925
Ovi su tvrd orah. Ice na duge lopte. I jačinu. Treba biti spreman na to. Treba biti spreman i na produžetke. Neće biti lahka utakmica.
3 2
karlhajncbrazzzo
Ne glupirajte se sa tim naslovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi