Barbarez najveći kandidat
Sergej Barbarez

Hamburg traži sportskog direktora

Barbarez najveći kandidat

Na sinoć održanom sastanku Uprave Hamburga raskinut je ugovor sa sad već bivši sportskim direktorom te ekipe Dietmarom Beiersdorferom, a njemački mediji kao najvećeg kandidata za njegovog nasljednika spominju Sergeja Barbareza.Uprava kluba sa sjevera Njemačke nije bila zadovoljna radom Beiersdorefera, te je na sinoćnjoj sjednici odlučeno kako će se raskinuti ugovor između Hamburga i njega, koji je trebao važiti do 2011. godine.

Njemački Sportbild navodi samo jednog potencijalnog kandidata, a to je proslavljeni bh. fudbalski reprezentativac Sergej Barbarez, koji se već neko vrijeme nalazi u upravi ovog njemačkog Bundesligaša.

Konačna odluka o imenovanju novog sportskog direktora Hamburga trebala bi biti donesena veoma brzo, najvjerovatnije u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.