Barbarez pomaže mostarskoj Lokomotivi
Bio je i ostao ljudska gromada

Velika djela velikih majstora

Barbarez pomaže mostarskoj Lokomotivi

Segej Barbarez je po ko zna koji put pokazao svoju ljudsku veličinu uključivši se u još jednu humanitarnu akciju.

Bio je i ostao čovjek, istinska legenda Mostara i BiH. Sergej Barbarez još jednom je pokazao svoju ljudsku veličinu. Bivši kapiten našeg nacionalnog tima se, čim je čuo za akciju, uključio u projekat kupovine novog autobusa za klupske potrebe FK Lokomotiva.

Sergej Barbarez se odazvao na poziv pokretača akcije Amira Jašarevića  i na račun kluba za koji je nekada vrlo uspješno igrao njegov pokojni otac Ljubo uplatio 2.000 eura.

Dosad se u akciju uključilo nekoliko pojedinaca, ali je Sergej dosad najveći dioničar, što je za svaku pohvalu. 2.000 eura nije neki novac, ali stara izreka kaže "život čine male stvari".

Akcija prikupljanja novca za pomoć Lokomotivi se i dalje nastavlja, tako će u subotu u Holandiji u organizaciji udruženja  "Mladi BiH" biti održan koncert, a sav prihod od ulaznica ide na račun FK Lokomotiva.

Da je barem malo više ljudi u našem sportu, ali i u cjelokupnom bh. društvu kao što je Sergej Barbarez, onda bismo svakodnevno izvještavali samo o vedrim temama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.