Barbarez privremeni sportski direktor HSV-a
Sergej Barbarez

Nakon otkaza Beiersdorferu

Barbarez privremeni sportski direktor HSV-a

Nekadašnji reprezentativac i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez imenovan je za vršioca dužnosti sportskog direktora Hamburga.Upravni odbor njemačkog bundesligaša sinoć je sa dužnosti sportskog direktora kluba razriješio Dietmara Beiersdorfera. Uprava Hamburga potom je imenovala Barbareza za privremenog vršioca dužnosti sportskog direktora kluba iz ove njemačke luke.

Barbarezu je tako ukazano veliko povjerenje, jer će nekadašnji kapiten bh. tima voditi transfer politiku kluba, zajedno sa predsjednikom Berndom Hoffmannom.

Hamburg je na kraju ove sezone pretrpio brojne kadrovske promjene. Umjesto Martina Jola na klupu je došao Bruno Labbadia, a očekuju se promjene i u igračkom kadru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.