Barbarić: Igrači su pod velikim pritiskom

Premijer liga

Barbarić: Igrači su pod velikim pritiskom

Adnan Beganović

Četiri boda iz četiri kola, bilans je fudbalera Širokog Brijega na startu nove sezone, što sigurno niko u ovom klubu nije očekivao. Najavljivan je pohod na titulu, ali kako se sad čini, realnost je nešto drugačija.

Remi u susretu sa Slavijom ostavio je Širokobriježane u donjem dijelu tabele, ali trener kluba Ivica Barbarić ubijeđen je da će se stvari uskoro posložiti te da će Široki izaći iz ove krize.

„Slabi rezultati na početku sezone stvorili su pritisak na moje igrače i čini se da je to najveći uzrok naših loših igara. Sinoć smo „morali“ dobiti Slaviju, a kada nešto morate, noge se svežu, pa i ono što znate u tom trenutku ne možete pružiti. U prvom poluvremenu bili smo jako nervozni, a Slavija je ekipa koja ima tehnički potkovane igrače, pa su tu našu nervozu znali iskoristiti“, rekao je Barbarić za naš portal te dodao:

„U drugom poluvremenu odigrali smo mnogo bolje, imali smo nekoliko kolosalnih prilika, ali sjajni golman Slavije uspio je nadmudriti moje napadače. Nalazimo se u krizi, ali samo radom istu možemo prevazići. Nadam se da ćemo u susretu sa Slobodom upisati tri boda te tako sami sebi olakšati nastavak sezone“.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.