Barbarić: Igrali smo preoprezno

Široki se plasirao u 2. pretkolo Europske lige

Barbarić: Igrali smo preoprezno

Široki Brijeg jučer je u okviru nove Europske lige odigrao drugu, uzvratnu utakmicu protiv armenskog Banantsa i uspio i pored poraza proći dalje.

Iako su izgubili sa 0:1 u sinoćnoj utakmici, Širokobriježani su prošli dalje zahvaljujući pobjedi od 2:0 u prvoj utakmici, koja se igrala u Jerevanu. Široki je tada odigrao puno bolje nego uzvratnu utakmicu, bili su konkretniji, brži i agresivniji od ekipe Banantsa, što sinoć nije bio slučaj.

Obje ekipe utakmicu su igrale vrlo oprezno i strpljivo. Iako je Banants morao loviti rezultat, jer je imao zaostatak od dva gola, nije igrao otvoreno i prema naprijed, kako se očekivalo. Naravno, i Široki je igrao slično, čuvao je odličan rezultat iz prve utakmice i ništa igrači trenera Ivice Barbarića nisu željeli prepustiti slučaju.

Široki je imao nekoliko prilika za pogodak, Renato je iz blizine pucao iznad gola, a kasnije sa lijeve strane pored gola. Wagner je jučer nekoliko puta prošetao kroz obranu gostiju, prvi put je njegov udarac izblokiran, a drugi put je odlično prošao i opalio sa nekih 20tak metara, ali dobro je obranio Ghazaryan. Iz kornera nakon  gužve u šesnaestercu loptu sa crte izbacuje Kasulo, te lijep prodor Barišića koji ubacuje pred gostujuća vrata, ali nitko ne natrčava na loptu koja ostaje za golmana Ghazaryana.

Gosti nisu imali nekih izrazitih prilika, nekoliko pokušaja iz daljine te slobodni udarac koji u gol pretvara Dashyan u 88'. Sa desne strane iz kosa, oko 20tak metara od gola snažno je šutirao a Marić ostao ukopan na mjestu, iako je dojam da je mogao i morao bolje reagirati na tu loptu.

Sigurno da ostaje žal što nisu pred oko 4.000 gledatelja uspijeli pobijediti,ali igrači Širokog mogu biti zadovoljni jer ono najbitnije su ostvarili, a to je prolaz dalje i dvije utakmice protiv austrijskog Sturma.

“Važno je da smo ostvarili cilj, a to je prolazak dalje. Znali smo da će ova utakmica biti jako teška. Mi smo igrali preoprezno, a vezni red je zakazao”, rekao je za SportSport.ba trener Širokog Ivica Barbarić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.