Barbarić najavio kazne zbog ponašanja košarkaša

Generalni sekretar osudio ponašanje

Barbarić najavio kazne zbog ponašanja košarkaša

Midhat Šljivak

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barbarić osudio je nedolično ponašanje bh. košarkaša na pripremama, te je najavio sankcije.

Nakon što se pojavio video u kojem su se bh. košarkaši provodili uz narodnu muziku i alkohol, a Barbarić je u izjavi za klix.ba potvrdio da će biti kazni.

"Čekam da me obavijesti selektor o tome šta se događalo. Kao generalni sekretar, odgovoran sam za ponašanje ljudi koji su uposlenici Košarkaškog saveza BiH. Na snimku sam vidio Medina Duškaja, koji je naš zaposlenik. Nakon što utvrdim sve okolnosti, najvjerovatnije ću predložiti da mu se uruči otkaz. Selektor Damir Mulaomerović treba predložiti sankcije za stručni štab i igrače", rekao je Barbarić, te je dodao kako igrači iz kuće nose odgoj, ali da je ponašanje košarkaša itekako neprimjereno.

Naša selekcija kvalifikacije otvara utakmicom protiv Rusije u Permu za dva dana.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi