Barbarić: Napredovao sam, Kortrijk je nagrada

Defanzivac FK Sarajevo za SportSport.ba

Barbarić: Napredovao sam, Kortrijk je nagrada

Prije nekoliko dana i zvanično je potvrđen transfer Tomislava Barbarića (26) iz Sarajeva u belgijski Kortrijk. 

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac, koji je na Koševo stigao besplatno iz RNK Split, svojim nastupima u dresu Sarajeva je pokazao da nije slučajno svojevremeno činio prvu postavu Dinama sa igračima poput Milana Badelja, Marija Mandžukića, Dejana Lovrena, Sammira...

Opravdao je Barbarić u potpunosti epitet pojačanja, a transfer u belgijsku ligu i klub Kortrijk je stigao ujedno kao i nagrada.

"Napredovao sam dodatno kao igrač i kao nagrada za to je došao transfer u Kortrijk i kvalitetniju ligu. To je sigurno korak naprijed u mojoj karijeri, ali o tome ću više razgovarati kada dođe vrijeme. Sada želim dati sve od sebe na svakoj utakmici za Sarajevo i u bordo dresu da ostvarim još mnoge lijepe trenutke", kazao je Barbarić na početku razgovora za SportSport.ba. 

Prelazak u Sarajevo se ispostavio kao pravi potez, a toga je svjestan i sam Barbarić koji naglašava da klubu duguje zahvalu.

"Sarajevo je sjajan klub i odličan potez za mene i moju karijeru. Prije svega, osjećam se odlično tu i zahvalan sam klubu što mi je ukazao povjerenje. Osjećam se zaista odlično od prvog dana u Sarajevo, imao sam sjajan doček i svi su pristupačni", dodaje stameni hrvatski internacionalac. 

Na pitanje da li se prije dolaska u Sarajevo posavjetovao sa Jajalom s kojim je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, Barbarić je odgovorio: 

"Nisam se čuo sa Jajalom, ali jesam sa ostalim nogometašima koji su tada bili u klubu, Delač, Barić i Benko. Od njih sam zaista čuo samo za pozitivne stvari."

Barbarić je ove sezone u BHT Premijer ligi BiH odigrao 17 utakmica i pritom postigao dva pogotka. Svojim partijama nije u potpunosti zadovoljan.

"Iskreno, nisam u potpunosti zadovoljan nikada. Mislim da kako ja, tako i naša ekipa, još uvijek nismo dosegli našu pravu formu i očekujem da u nastavku sezone igramo sve bolje", ističe naš sagovornik. 

Sarajevo na prvenstvenoj tabeli za vodećom Slobodom zaostaje šest bodova i naslov prvaka Bosne i Hercegovine će biti teško odbraniti.

"Napravili smo par kikseva na početku sezone, koje nismo smjeli, tako da će biti izuzetno teško odbraniti titulu. Imamo bodovni zaostatak, no još uvijek vjerujemo da na kraju možemo slaviti. Vjerujemo u sebe i nadamo se što boljim rezultatima u narednim utakmicama."

Pred Barbarićem i saigračima je danas utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode, a opreza ne nedostaje. 

"Sigurno jako teška utakmica. Igramo protiv lidera na tabeli, ali i ekipe koju smo pobijedili u prvom dijelu sezone. U Tuzlu smo došli kako bi ostvarili što bolji rezultat uoči uzvratnog susreta i nadam se da ćemo pružiti jednu dobru partiju", kazao je Tomislav Barbarić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pretpostavlja se da će Sarajevo za Barbarića na ime obeštećenja dobiti između 300 i 350 hiljada eura, a transfer U Kortrijk ne predstavlja nikakvo iznenađenje, budući da je većinski vlasnik kluba Vincent Tan. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti