Defanzivac Sarajeva pred derbi

Barbarić: Ne gledamo na probleme u Željezničaru

Tomislav Barbarić vjeruje da će Sarajevo ostvariti pobjedu u nadolazećem derbiju protiv rivala Željezničara. 

Tim sa Koševa će u okviru 11. kola BHT Premijer lige FBiH odmjeriti snage sa Željezničarom, a uoči nedjeljnog derbija izjavu je dao i defanzivac Tomislav Barbarić.

"Sigurno da će biti posla za odbranu na derbiju, očekujem tvrdu utakmicu. Međutim, odbrana je cijela ekipa, nije samo ovaj uži dio. Bit će borbe, ali se nadam da će Delač imati posla kao protiv Viteza. Ali, ako i bude posla, a rezultat bude i približan onom protiv Viteza, mi ćemo biti zadovoljni", izjavio je Barbarić.

Barbarić je poručio da neće biti nikakvog potcjenjivanja Željezničara.

"Razgovaramo o derbiju. Bez obzira što Željezničar nije u formi, u maloj su krizi, ali to je jedna utakmica, derbi je najbolja prilika da probaju izaći iz krize. Dat će sve od sebe. Mi ne gledamo njihove probleme, neće biti apsolutno nikakvog potcjenjivanja. Bit će teško na Grbavici, ali ćemo dati sve od sebe da napravimo pravi posao."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekadašnjem fudbaleru Dinama će ovo biti prvi derbi u bordo dresu. 

''Imao sam hvala Bogu dosta dobra iskustva u Hrvatskoj što se tiče derbija gdje je bilo dosta tenzija. Sigurno je da će biti malo pozitivne treme prije početka utakmice, ali kada sudac svira početak utakmice, to sve nestaje", zaključio je Barbarić. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.