Barbarić: Učinjen je prvi korak za budućnost bh. košarke

Novi početak za bh. košarku?

Barbarić: Učinjen je prvi korak za budućnost bh. košarke

Danas je u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici državnih i entitetskih institucija, te predstavnici Košarkaškog saveza BiH. 

Cilj sastanka je bio rješavanje problema vezanih za funkcionisanje saveza, te rješavanje finansijskih problema izazvanih poreskim dugovanjima.

Predstavnici institucija su govorili o mogućim načinima rješavanja finansijskih problema Košarkaškog saveza, ali i pronalaženju sredstava za ulaganje u razvoj bh. košarke.

Generalni sekretar KSBiH Dubravko Barbarić je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom i zaključcima do kojih se došlo u razgovoru sa predstavnicima vlasti.

"Učinjen je prvi važan korak za život bh. košarke u budućnosti. Relaksirali smo odnos kada su u pitanju porezne uprave i to je ono što je najbitnije. Ostvaren je i moj lični cilj, tako da sada mogu spokojno dovršiti svoju ostavku. Mislim da će i to relaksirati buduće odnose u bh. košarci", istakao je, za zvaničnu stranicu KSBiH, Barbarić.

"Uprava za indirektno oporezivanje utvrdila je da su dugovanja Saveza sa kamatama preko 700.000 KM. Postoji dobra volja da se nađe neko trajno riješenje. U posljednjih godinu dana smo pokazali da se možemo nositi sa postojećim dugovanjima. Ipak, nismo se mogli nositi sa dugovanjima koja su nastala kao posljedica istrage Tužilaštva BiH", dodao je Barbarić.

Kako prenosi Basket.ba, i pomoćnik ministra civilnih poslova BiH, Suvad Džafić, je bio izuzetno zadovoljan rezultatima današnjeg sastanka.

"Mi smo se, kao Ministarstvo, u svom kapacitetu uključili u rješavanje ovog problema koji je rastao u prethodnom periodu. Najveći dio sastanka je bio na temu dugovanja Saveza. Nažalost, postoje dugovanja za PDV i za direktne poreze gdje je Poreska uprava FBiH u nadležnosti. Sastanak je bio jako konstruktivan i ja se nadam da će ti problemi biti riješeni", istakao je Džafić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi