Barca demontirala Rayo

Primera

Barca demontirala Rayo

Midhat Šljivak

Barcelona je večaras u predgrađu Madrida u potpunosti deklasirala Rayo Vallecano rezultatom 7:0.   

Iako bez nekoliko veoma bitnih fudbalera, Barca je lagano stigla do pobjede nad ekipom Raya koji nije imao nikakve šanse protiv raspoloženih Katalonaca. 

 

Povela je Barcelona nakon šesnaest minuta igre. Pedro je uposlio Messija kojem nije bilo teško da sa dva metra ubaci loptu u gol Ray za vodstvo svog tima od 1:0.

 

Deset minuta kasnije novi gol u mreži domaćeg golmana Cobena. Alexis je zaobišao golmana domaćih, te ješutirao prema golu, a domaći igrač Rober loptu ubacuje u mrežu za vodstvo Barcelone od 2:0.

 

A onda u 39. minuti brilijantan potez Lionela Messija. Fantastično je omaleni Argentinac kroz "šumu" nogu uposlio Keitu kome nije bilo teško da matira Cobena za već tada sigurna tri boda Barce i vodstvo od 3:0.

 

Drugo poluvrijeme otvoreno je golom Barcelone. Messi je sjajno šutirao i pogodio prečku, na loptu je natrčao Pedro koji je pogodio za 4:0. 

 

Imali su i domaći fudabelri nekoliko solidnih pokušaja, ali je Pinto sve pokušaje mirno odbranio. 

 

Peti gol Barcelone je došao u 77. minuti. Nakon sjajnog duplog pasa Alvesa i Pedra, Brazilac je centrirao u kazneni prostor, a Thiago glavom sa trinaest metara lijepo pogađa za pravu katastorfu Raya u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Rezultat od 6:0 postavio je svojim drugim golom Pedro u 87. minuti na asistencije Messija, da bi konačnih 7:0 postavio Leo Messi golom u 90. minuti susreta.


szólj hozzá: Rayo vs Barcelona 0:1 Messi
szólj hozzá: Rayo Barcelona 0:2 Sanchez
szólj hozzá: Rayo Barcelona 0:3 Keita
szólj hozzá: Gol de Pedro Rodríguez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.