Barca mijenja ponudu: 60 miliona i jedan igrač za Griezmanna

Atletico može birati koga će

Barca mijenja ponudu: 60 miliona i jedan igrač za Griezmanna

E. Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann prema svemu sudeći na kraju ove sezone će napustiti Atletico Madrid, a prema pisanju španskih medija karijeru će nastaviti u dresu Barcelone.

Griezmann je ljetos bio na korak od odlaska u Manchester United, ali je transfer propao u posljednji trenutak jer je Francuz odlučio ostati u Atleticu koji nije do januara ove godine mogao dovoditi nove igrače. Klub mu je izašao u susret tako što će njegova otkupna klauzula na kraju sezone biti sa 200 smanjena na 100 miliona eura.

Kako je United doveo ljetos Romelua Lukakua postalo je jasno da neće biti baš zainteresovani za Griezmanna na kraju ove sezone. Međutim, u sve to se uključila Barcelona koja je pokazala veliki interes za francuskog napadača.

Međutim, u Barceloni nisu spremni da plate 100 miliona eura nakon što su potrošili skoro skoro 300 miliona na Dembelea i Coutinha. Navodno, katalonski klub će poslati ponudu Atleticu u vrijednosti oko 60 miliona eura, ali planiraju da u sve to uključe još jednog igrača, a madridski klub će moći birati između Andrea Gomesa i Gerarda Deulofeua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije