Barca odahnula, Mathieu pronašao novi klub

Ide u Sporting?

Barca odahnula, Mathieu pronašao novi klub

E. Čaušević

Francuski fudbaler Jeremy Mathieu gotovo sigurno će ovog ljeta napustiti redove Barcelone.

Mathieu je prije tri godine stigao na Nou Camp iz Valencije, ali nije uspio opravdati očekivanja, te se nalazi na izlaznim vratima kluba. Francuski defanzivac je pružao solidne igre u prvoj sezonu u dresu Barce, no protekle dvije sezone bile su za zaborav.

Ovaj iskusni fudbaler se nalazi na izlaznim vratima katalonskog kluba, te se samo čeka zvanična potvrda da više nije igrač Barcelone. Mathieu je danas otputovao u Lisabon gdje će sutra imati ljekarske preglede nakon čega bi trebao potpisati za Sporting.

Španski mediji navode da je ovo Barcelonina posljednja šansa da zaradi nešto od transfera Mathieua jer mu narednog ljeta ističe ugovor. Mathieu je u Barcu stigao iz Valencije, a katalonski klub ga je platio čak 20 miliona eura. U tri sezone odigrao je 91 utakmici i osvojio je čak devet trofeja s Barcelonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije