Tri fudbalera napuštaju Barcu na kraju sezone

Promjene u katalonskom timu

Tri fudbalera napuštaju Barcu na kraju sezone

Najmanje tri fudbalera će napustiti Barcelonu na kraju sezone, prenosi španski list "Sport".

Barcelona je na pragu ispadanja iz Lige šampiona nakon poraza od Juventusa (3:0) u prvom meču četvrtfinala, a cijenu poraza će vjerovatno platiti trojica fudbalera.

Naime, kako prenosi isti izvor, Arda Turan, Jeremy Mathieu i Javier Mascherano će otići iz kluba na kraju sezone. I, dok se Turan dugo vremena povezuje sa odlaskom u Premiership, odnosno ekipu Arsenala, za Mathieuja mnogi ne znaju ni kako je uspio doći do toga da nosi dres Barce. On je u utorak navečer igrao na poziciji lijevog beka, a odigrao je toliko loše da ga je Enrique već na poluvremenu morao zamijeniti. Što se tiče Mascherana, on bi se vjerovatno trebao vratiti u rodnu Argentinu, odnosno ekipu River Platea.

Podsjetimo, Barca će u narednih desetak dana imati priliku da spasi sezonu jer će prvo igrati revanš protiv Juventusa na Camp Nou, a samo nekoliko dana kasnije će gostovati na Santiago Bernabeu kod Real Madrida u okviru španske La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi