Barca odustala od Pjanića, ali na meti sada drugi igrač Juventusa

Katalonci žele Bentancura?

Barca odustala od Pjanića, ali na meti sada drugi igrač Juventusa

Endin Čaušević

Prethodnih sedmica u španskim medijima mnogo se špekuliše o tome da će Miralem Pjanić napustiti Juventus i karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Transfer saga oko bh. reprezentativca traje već nekoliko sedmica, ali su prije nekoliko dana iz Barcelone poručili da neće slati ponudu za Pjanića. Juventus je jasno dao do znanja da bh. veznjak može ići za minimalno 80 miliona eura, dok u katalonskom klubu smatraju da je to previše novca.

Ipak, čini se da u Barceloni ne odustaju od traženja pojačanja u redovima prvaka Italije. Kako prenosi Calciomercato čelnici Blaugrane sada su pokazali interes za Rodriga Bentancura koji se trenutno nalazi s Urugvajem na Mundijalu u Rusiji.

Navodno, Luis Suarez je predložio Kataloncima da pokušaju dovesti njegovog sunarodnjaka ovog ljeta jer smatra da bi on bio dobro pojačanje u veznom redu. Ovaj 21-godišnji fudbaler u Juve je stigao iz Boce Juniors, a u prošloj sezoni odigrao je 20 utakmica u Seriji A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Treba nasim igracima velika tamicenja SP I EP, mogli smo ba EURO 2016 ali do baraza za SP. Liga petice bi gledala nase igrace bolje... ovako igra SP I velikani kupuju robu sa SP...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi