Barca pala na San Mamesu!

Španski Kup Kralja

Barca pala na San Mamesu!

Fudbaleri Athletic Bilbaa slavili su večeras na domaćem terenu protiv Barcelone sa 2:1 u okviru prvog meča osmine finala španskog Kupa Kralja.

Bio je ovo jedan od dva derbija ove faze takmičenje, a na kraju je Athletic uspio da pobijedi favorizovanu Barcu. Domaći su odigrali sjajno prvo poluvrijeme jer su do vodstva došlu u 24. minuti kada je strijelac bio Aduriz. Samo tri minute kasnije, novi gol u mreži Barce, a ovog puta je pogodio Williams i Athletic je imao sigurnu prednost. 

Nastavak meča donio je nešto bolju igru Katalonaca, pa su već u 52. minuti došli do gola. Messi je sjajno izveo slobodnjak sa preko 20 metara, a golman domaći golman nije imao šansi pa je rezultat smanjen na 2:1.

Athletic je nakon toga dobio i dva crvena kartona. Prvo je 'pocrvenio Raul Garcia, a potom i Iturraspe, ali to Barci nije bilo dovoljno da stigne do poravnanja iako su imali nekoliko dobih šansi.

Athletic ide na revanš sa minimalnom prednošću na Camp Nou i bit će im veoma teško da prođu dalje, bez obzira na ovu pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti