Barca pobijedila Leganes golom iz penala u 89. minuti

Teškom mukom do tri boda

Barca pobijedila Leganes golom iz penala u 89. minuti

Nakon debakla u duelu sa PSG-om, Barcelona je večeras teškom mukom došla do pobjede nad Leganesom rezultatom 2:1.

Barcelona je povela odmah na početku utakmice. Na asistenciju Suareza, Messi je pogodio za 1:0 i svi su tada pomislili da će Barcelona napuniti mrežu Leganesa u ovom susretu.

Ipak, da neće biti baš tako pokazali su gostujući fudbaleri koji su do kraja prvog poluvremena imali tri odlične prilike da dođu do izjednačenja, ali je Ter Stegen bio fantastičan.

Leganes je do zasluženog izjednačenja stigao u 71. minuti kada je Lopez poravnao na 1:1, nakon čega je Barcelona morala krenuti po pobjedu.

Napadi domaćeg tima bili su stihijski, ali je u 89. minuti dosuđen jedanaesterac. Mantovani je, prema mišljenju glavnog suca, oborio Neymara u šesnaestercu, a siguran realizator bio je Leo Messi koji je tako donio Barceloni pobjedu. 

Do kraja utakmice, El Zhar je imao fantastičnu priliku da donese izjednačenje Leganesu, ali je njegov udarac završio malo pored stavie.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ovom pobjedom došla na -1 u odnosu na Real, koji ima dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi