Barca traži zamjenu za Suareza: Čak šest napadača na radaru katalonskog kluba

Urugvajac bi uskoro mogao napustiti Camp Nou

Barca traži zamjenu za Suareza: Čak šest napadača na radaru katalonskog kluba

Endin Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez zablistao je prošlog vikenda u El Clasicu protiv Real Madrida (5:1) kada je uspio postići hat-trick i tako utišati svoje kritičare.

Suarez ove godine ne pruža baš najbolje partije, no protiv Real Madrida je odigrao fantastičan meč. I sam Urugvajac je izjavio nakon utakmice da mu nije čudno što se po medijima toliko piše da Barcelona već traži novog napadača jer i on ima rok trajanja.

Mundo Deportivo prenosi da se Katalonci žele osigurati na poziciji "devetke", te čak da imaju listu od šest napadača koje prate. Skauti Barcelone pomno prate svakog od njih i pokušavaju otkriti koji od njih bi se najbolje uklopio u igru ove ekipe kada Luis Suarez napusti klub.

Navodno, na ovoj listi Barcelone nalaze se Harry Kane, Mauro Icardi, Timo Werner, Kasper Dolberg, Krzysztof Piatek i Nicolas Pepe. Također, u klubu ostavljaju prostor i za izdanke njihove La Masije, ali je sada već jasno da će Barca uložiti veliki novac da zamijeni Suareza kada za to dođe vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije